Select Page

En bok trener fantasien til å tenke bredt. Vårt sinn trenger en jevn tilførsel av drivstoff for å vokse i kunnskap og utvide perspektivene våre; her er lesing avgjørende. Lesing er ikke bare et godt tidsfordriv; det kan også hjelpe deg med å bestå noen av de mest kjente konkurranseeksamenene. Du kan komme langt både i ditt personlige liv og med å bestå en rekke eksamener ved å bli vane med å lese. La oss se nærmere på betydningen og fordelene ved å lese denne bloggens gjenværende innlegg.

Ideen om å lese

Lesing innebærer mer enn bare å velge en artikkel og lese den gjennom. Du kjenner igjen begrepet og tolker det for å forstå dets betydning gjennom en kognitiv, flerdimensjonal prosess.

For at hjernen vår skal fungere effektivt og utvikle kreativitet, må den stimuleres. Konsentrert lesing er en av de enkleste måtene å øke tankegangen din på. De fleste kjente mennesker leser daglig fordi de forstår at utdanning er nøkkelen til suksess. Så hvis du ønsker å komme nærmere idealet ditt, er det på tide å ta deres råd.

Hva gjør lesing viktig?

Lesing er en avgjørende del av utdanningen, og aktiviteten har mange fordeler. Lesing er viktig siden det øker din kunnskap, empati og evne til å bruke fantasien. I følge en studie fra University of Sussex senker lesing stressnivået betydelig med 68 %. Det hjelper til med å lette stress og slappe av musklene, noe som fremmer god søvn og god helse.

Verdien av å lese for å utvide ordforrådet

Du kan ha støtt på noen ord mens du leste en artikkel som er vanskelig for deg å forstå eller til og med gjenkjenne. Du kan forbedre vokabularet ditt og utvide kunnskapen din ved å lære hva de betyr og lese ofte.

Verdien av lesing for tankepolering

Du må ha tålmodighet til å utvikle et kognitivt perspektiv for å lese. Dette blir sett på som en topp hjernestimulerende aktivitet for å forbedre din mentale skarphet. Folk som leser regelmessig opplever mindre hukommelsestap enn folk som unngår å lese, og det skjerper også fokus og forbedrer hukommelsen.

Verdien av lesing for å forbedre skriveferdighetene dine

Å ha et stort vokabular vil hjelpe deg å skrive mer effektivt både på et personlig og profesjonelt nivå. Det oppmuntrer forfattere til å være optimistiske og kommunisere ideene sine mer presist. Du leser hjelpemidler for å utvikle en evne til å forstå synspunktene til andre forfattere, noe som er nyttig når du skriver selvstendig. Det er viktig å forstå materialet og muliggjøre minneoppbevaring.

Lesing er viktig for å redusere stress

Lesing transporterer deg til et annet univers. Å lese litteratur eller skjønnlitteratur krever mye fokus, noe som gjør det mulig for leserne å blokkere distraksjoner fra hverdagen, fremme indre fred og forbedre generell helse.

Readings bidrag til å senke depresjon

Ved å ta i bruk lesevaner kan depresjonsmedisinering minimeres. Selvhjelpsbøker, skjønnlitteratur, blogger, essays og faglitterære bøker bidrar til dette. Lesing har vist seg å senke blodtrykk, stress og hjertefrekvens.

Verdien av lesing for å utvikle fantasi

Lesing fungerer som et edderkoppnett, kobler det du allerede vet til det du nettopp har lært og inspirerer til kreativ tenkning. Så snart du forestiller deg noe, begynner du å jobbe med det. En persons evne til å føle empati med andre og deres vanskeligheter er også lettet av fantasi.

Verdien av lesing for underholdning og avslapning

En av de mest grunnleggende formene for nytelse for folk er lesing. Folk blir naturlig tiltrukket av historienes verden, og bøker gir tilgang til ulike fascinerende verdener. Dette hjelper oss midlertidig å distansere oss fra våre daglige problemer og transportere oss til en annen virkelighet.

Lesing er viktig for å fremme sunn søvn

Bøker er den ideelle følgesvennen før du sover, siden de hjelper kroppsmusklene dine å slappe av og tankene slappe av. Når ens intellekt er tilfreds, og man er rolig i sitt eget rom, sies det at man kan sove godt. Men før du legger deg, er det bedre å ta en fysisk bok enn noen teknologi.

Lesing er viktig når du forbereder deg til konkurransedyktige eksamener

  • Avsnittene på 350 ord i GMATs Reading Comprehension (RC)-del kan lett mestres ved å engasjere seg i teksten og øve på aktiv lesing. Å lese The Economist, The New York Times, Scientific American, The Washington Post og Businessweek er noen oppgaver som vil hjelpe deg med RC-seksjonen.
  • Når man forbereder seg til CAT, spesielt i Leseforståelsesdelen, hjelper lesing en å få en dypere forståelse av emnet og konseptuell klarhet.
  • Ferdig leseevne er en egenskap som deles av alle elever som presterer godt på den verbale delen av GRE. Jo raskere du kan lese avsnittet mens du husker detaljene, jo mer tid vil du ha til å svare på spørsmålet.
  • Å lese kontinuerlig mens du utvider ordforrådet er den beste måten å fullføre et langt avsnitt I tildelt tid på IELTS.
  • Den eneste måten å lykkes i TOEFL-lesedelen er å lese og forstå ulike bøker og artikler.