Select Page

Lesetips og råd.

Se videoen vår med attester fra noen IELTS-testtakere, og øv deg på å ta lesedelen av testen ved å følge instruksjonene nedenfor:

glede ved å lese

Det ville hjelpe om du prioriterte å nyte lesetiden. Å lese for glede øker lysten til å lese mer og styrker leseevnen. Disse inkluderer evnen til å konsentrere seg om det som er mest avgjørende:

 • økende følsomhet for synonymer
 • utvide leksikonet ditt
 • Følger forfatterens nøkkelideer.

Benytt enhver sjanse til å lese. Når du venter på en legetime, for eksempel, eller kjører buss eller tog, er aviser, magasiner og journaler utmerket lesestoff.

I luksusen til ditt eget hjem kan lengre litterære verk som romaner eller sakprosa være morsommere. Å øve seg på å lese det du setter pris på i en rekke medier er avgjørende.

gjenfortelle fortellingen

Å omskrive det du har lest er en smart idé. Du kan gjøre dette ved å skissere hovedpunktene i et kapittel i en bok eller en interessant artikkel. Å bruke dine egne ord for å oppsummere det du har lest, vil hjelpe deg å øke ordforrådet ditt, noe som er avgjørende for IELTS-testen.

styring av tid

Ta en lesepause. En av de mest avgjørende egenskapene for IELTS-testtakere er tidsstyring, så velg lesedeler mellom 700 og 1000 ord, gi deg selv 20 minutter til å skrive ned noen av nøkkelordene og hovedideen, og oppsummer deretter det du leser.

Du kan også øve på å lage spørsmål ved å bruke standard IELTS-spørsmålskategorier for å gå sammen med passasjen du har lest, for eksempel:

 • sant, usant eller ukjent
 • ulike alternativer
 • setningsfullføring
 • Lignende overskrifter.

Hvis du ikke vet svaret på et spørsmål i IELTS-lesedelen, er det å foretrekke å gå videre uten å bruke for mye tid på å være engstelig. Husk at du alltid kan gå tilbake til spørsmålet senere.

Det ville hjelpe om du hadde den selvtilliten som er nødvendig for å svare på de mer utfordrende spørsmålene etter at du vet at du har svart på de enklere.

Skriveråd og forslag.

Sjekk ut videoen vår med testpersoner fra IELTS Writing-seksjonen, les deretter tipsene våre og gjør en praksistest

Gjennomgå eksempler av høy kvalitet

Å undersøke aviser eller korte artikler i publikasjoner av generell interesse om ulike emner er en fantastisk måte å lære utmerkede skrivestiler i mange formater.

I tidsskrifter eller aviser er det nyttig å:

 • fremhev stikkord i vokabularet ditt
 • fremheve og understreke grammatikkstrukturer
 • fremheve overgangene mellom setninger og avsnitt
 • Bruk kunnskapen du har fått til å forbedre skrivingen din.

Øv på de to skriveoppgavene. Å undersøke tilfeller av høy kaliber kan være nyttig.

For oppgave 1 i Academic Writing-testen bruker Financial Times for eksempel ofte tabeller og diagrammer for å illustrere tekster om emner som børsen. Korte artikler om aktuelle hendelser kan finnes i tidsskrifter som The Economist eller, på et mer grunnleggende nivå, i de gratis tabloidene som pendlere leser på vei til og fra jobb.

Øve på testpersoner

Undersøk IELTS-øvingseksamener og velg temaer som appellerer til deg. Prøv å svare på en rekke øvelsesspørsmål og hold deg til ord- og tidsbegrensningene. Det er avgjørende å prøve og ikke la frykt stoppe deg fra å gjøre det.