Select Page

Å lære barnet ditt å lese kan være en betydelig utfordring. Få 10 raske og enkle tips fra en vellykket leseinstruktør for å forberede barnet ditt på denne viktige læringsopplevelsen.

Mye av et barns lesesuksess avhenger av støttenivået hun eller han får hjemme. Barn som får verktøyene og mulighetene til å lære å lese både på skolen og hjemme har større sjanse for å lykkes. Følgende er ti tips som kan hjelpe foreldre å vite når de er på rett vei og hjelpe barna å forberede seg på lesesuksess.

Tips nr. 1: Les med og til barn regelmessig

Å lese hjemme med barn er en av de beste måtene å sikre at de er klare til å lese. Det sender også beskjeden om at leseaktiviteter er morsomme og morsomme. Foreldre bør lese med barna minst fem ganger i uken.

Tips 2: La barn utforske bøker alene

Mange foreldre gjør ofte den feilen at de strengt kontrollerer lesemulighetene som barna deres har. De kan la barnet velge boken, men så ta over helt derfra. Alle barn bør få tid til å utforske en bok før og / eller etter at de har lest den sammen med en forelder eller annen voksen. Når barnet når det punktet hvor han eller hun kan lese alene, er det fortsatt en god ide å ikke skynde seg å lese, men å oppmuntre til utforskning først.

Tips nr. 3: Vis tillit til barnets evner

Barn trenger å tro at de kan gjøre noe. Og når et barn blir motløs, er det ofte foreldrenes tro på hans eller hennes evner som hjelper barnet over en grov lapp. Å vise mangel på selvtillit kan få barnet til å stille spørsmål ved hans eller hennes evner.

Tips nr. 4: Unngå å uttrykke bekymringer for barnets fremgang

Foreldre som er bekymret for barns fremdrift, bør unngå å diskutere dette med barnet. Å diskutere bekymringer med barnets lærer eller annen hjemmeundervisningspedagog er et langt bedre alternativ enn å risikere å forverre leseproblemer barnet har ved å bringe dem til hans eller hennes oppmerksomhet.

Tips nr. 5: Oppmuntre barn til å lese for andre

Foreldre er innebygd publikum for unge lesere. Foreldre bør oppmuntre barna til å lese for dem ofte. Eldre søsken og søskenbarn, naboer, tanter og onkler og besteforeldre er også et stort publikum.

Tips 6: Ha realistiske forventninger

Foreldre har lest så lenge at de forståelig nok har glemt hvor lang tid det tok dem å lære å lese. Barn lærer å lese i forskjellige trinn, og de begynner å lære å lese i forskjellige aldre. Foreldre må sørge for å imøtekomme forskjellige læringsstiler for å unngå å skynde et barn til å lese eller forvente for mye fra en leser som sliter.

Tips nr. 7: Unngå Rushing a Reading Session

Barn skal ikke føle seg forhastet under en lesesesjon. Og foreldre bør unngå å føle seg i konflikt mellom å bruke tid på å lese med barn og få noe annet gjort. Planlegg tid for lesing når ingenting annet vil forstyrre.

Tips 8: Gi lesemuligheter og skrivemuligheter

Oppfordre barn til å lese og skrive ved å sette dem i spissen for handlelisten og dele brev fra venner og familie. Foreldre kan også hjelpe barn å lære å skrive ved å hjelpe dem med å skrive sitt eget navn på brev til venner og slektninger. Muligheter for lese- og skriveutvikling finnes i enkle, hverdagslige aktiviteter.

Tips 9: Gi passende lesemateriell

Foreldre bør sørge for at de unge leserne har et vell av aldersmessig lesestoff. Sørg for å lager huset med bøker som interesserer barnet. Ta også barnet med på biblioteket. Oppfordre barn til å velge sine egne bøker fra biblioteket og til å delta i bibliotekets historietid.

Tips nr. 10: Nipproblemer i knoppen

Et barn som har problemer med å lese, kan ha problemer som trenger oppmerksomhet. Et barn som har problemer kan ha en læringsforstyrrelse, hørselsproblemer eller dårlig syn. Foreldre bør være årvåkne nok til å løse problemer så tidlig som mulig, men ikke være så opptatt av at de hjelper til med å skape problemer der ingen finnes.

Les også Store fordeler med lesehastighet