Select Page

Å lese til barnet ditt i en ung alder er et av de mest effektive verktøyene for å utvide sinnet og innpode en livslang kjærlighet til læring. Når du leser en god bok, kan barnet ditt reise til steder han aldri har møtt, møte mennesker han aldri har møtt og utvikle forståelse for hvordan man skal håndtere en rekke fysiske og emosjonelle situasjoner.

Å lese for barnet ditt hjelper deg også med å utvikle følelsesmessige forbindelser.

Enten du har klemmen hans i fanget, ligger sammen med ham mens han krøller seg i søvn, eller leser ham opp mens han venter på mat på en restaurant, er du tilkoblet. Å lese for barnet ditt fra tidlig alder vil også hjelpe ham til å bli vellykket på skolen. Å lese høyt vil hjelpe henne å lære språket og bli kjent med ord. Lesing er grunnlaget for å utvikle en forståelse av konseptuell informasjon, og det antenner fantasien!

Barnet ditt er aldri ungt å lese.

Oppriktig sagt bør du begynne å lese for barnet ditt mens du er i livmoren. Så langt bruker du lesing som en måte å gjøre babyen din kjent med stemmen din. Hvis de to foreldrene bytter på å lese, er det enda bedre. Tenk deg at før babyen blir født, hjelper lesingen deg med å koble deg til og kan hjelpe foreldre med å komme i kontakt med hverandre igjen. Når barnet ditt er født, begynner eventyret. I løpet av babyens “enkle” fase når barnet ditt ikke klarer å utforske verden sin, hjelper det å lese for barnet ditt å føle seg elsket og trøstet. Når du ligger på armen din med din favorittbok, vil babyen din i begynnelsen være uvitende om hva som skjer.

Men er han?

Da døtrene mine var babyer, leste jeg en serie bildebøker kalt “Find The” tavlebøkene av Stephen Cartwright. Disse bøkene har levende illustrasjoner, men ingen ord. Veiledet av en serie bilder som inkluderer bilder av barn og dyr, ber hver bok barn om å finne en gris, and, bamse, valp, fugl eller kattunge. Da døtrene mine var veldig små, holdt jeg bøker foran dem, og mens hodene deres svingte, spurte jeg: “Ceiley, hvor er fuglen.” Selvfølgelig, ingen svar, så jeg skal vise deg hvor fuglen er, og derved tegner jeg bildet og setter det i sammenheng. I noen måneder ville jeg ta ut boka og spørre: “Hvor er grisen!” En dag skjedde en interessant ting. Da jeg stilte det magiske spørsmålet, løftet datteren min en feit finger og pekte på grisen. Forstår han hva jeg har sagt hele tiden? Jeg vet kanskje aldri, men en ting er sikkert, før hun fylte ett år, visste hun hva en grisunge var, hva ordet “finne” betydde, og hun brukte sin utrolige hjerne til å fortelle fingeren å peke på en tegning av en gris . Alt fordi jeg leste bøker. Hans sinn er virkelig et tomt skifer som jeg kan imponere på ideer og konsepter.

Å lese for barnet ditt må bli en annen natur. Når som helst, hvor som helst, er det en mulighet til å lese for barnet ditt. I travle småbarndager kan bøker være en livredder på et offentlig sted. Hvis du må stå i kø ved banken, kan du ta en bokpose sammen med interessante bøker som barnet ditt vil glede seg over. Før du maser, plukk opp en bok og begynn å lese. Ja, det er veldig vanskelig å lese for barnet ditt når du holder det og står samtidig! Sett ham i vognen og bøy deg i stedet. Når du leser for barnet ditt, bruker du verdifull tid. Ved å bøye deg ned, kommer du ned til nivået. Ved å lese utvider du hans kunnskap og dyrker nevroner.

Ta ventetiden din, les den!

Lesing mens du venter fungerer også bra hvis du har flere barn med deg. Selv om døtrene mine er 11 og 6 år gamle, vil min eldste datter fortsatt lene seg tilbake og lese bøkene jeg leste for min yngste, til tross for at hun hadde sitt eget utvalg av Harry Potter og Manga-bøker. Nøkkelen er at ved å gjøre lesing til en del av barnets daglige opplevelse, vil han eller hun forvente at lesing er normen.

Hvis du ikke er leser og ikke liker å lese, har du et stort hinder å overvinne. Hvis du ikke liker å lese og / eller ikke vokste opp med å lese hjemme, vil det være veldig vanskelig for deg å bli vant til å lese. Vær så snill, ikke la dette stoppe deg! Det som er bra med å være menneske er at du kan endre når som helst. Start sakten. Finn et tema som interesserer deg og begynn å lese. Kjøp en bokhylle og gjør det til ditt mål å fylle den sakte med barnebøker, klassikere eller hva som helst som passer deg.

Les også Kjøp PDF-ebøker online, og du kan lese dem hvor som helst